Mrt

Uluslararası Tales Matematik Yarışması, uygulama okulu olan Şoyal'de 51 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Okul müdürümüz Ünsal ÇOLAK ve okul aile birliğimiz, okulumuzun değerli kadın personelinin gününü karanfil takdim ederek kutlarken erkek öğretmenlerimiz de pasta ikramında bulundular.

Bu vesileyle Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyor, tüm kadınların hak ettiği değerde yaşadığı bir dünya diliyoruz.

Mrt

Okulumuzda ramazan ayının gelişi münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor.  Farkındalık oluşturmak için pano ve ramazan köşesi hazırlanırken, tüm öğrencilerimize lokma ikramı yapıldı.

Mrt

Ortak okulumuz GÖBAL Tekirdağ il Mem Erasmus+ Akreditasyon projesi konsorsiyum üyesi olmaya hak kazandı. Aralık 2023 te il mem ile sözleşme imzaladılar. Ardından, proje süreci ile ilgili okulumuz proje ekibi ve GÖBAL proje ekibi arasında bilgi paylaşımı toplantısı düzenlendi. Süreç, resmi evraklar, proje hareketliligi, ortak bulma konularında destek çalışmaları yapıldı.

Mrt

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erten Gökçe bugün konuğumuz oldu.  "Etkili Çalışma Teknikleri ve Verimli Çalışma" konulu seminer ile 11. sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi.

Mrt

Okulumuz Akıl ve Zeka oyunları ekibi , Türk Zeka Vakfı - MEB  tarafından ortak düzenlenen 2024 ŞAMPİYONA LİSELER YARIŞMASI 9. sınıflar kategorisinda Ankara 4. sü , 10.sınıflar kategorisinde Ankara 5. si olmuslardır. Ögrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz.

Mrt

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında Okulumuz Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi öğrencilerinin öğretmenleri rehberliğinde hazırlamış oldukları "Su Verimliliği " konulu panel 5 Mart 2024 Salı günü gerçekleştirilmiştir. Panelde suyun önemi, tarihsel süreçte medeniyetlerin su ile ilişkileri, tarımsal faaliyetlerde suya atfedilen önem, atık suların değerlendirilmesi, suya erişimde zorluk çeken ülkeler ve bu ülkelerin uyguladıkları metotlar, gençlerin su ve susuzluğa olan yaklaşımları gibi hususlar üzerinde durularak su farkındalığını sağlanması amaçlanmıştır. Ayrıca panel esnasında yine öğrencilerimizin hazırlamış oldukları kısa filmler ve animasyonlar sunularak panelin daha etkili bir hâl alması sağlanmıştır. Bunun yanı sıra " Su Verimliliği " konusunda öğrencilerimiz arasında öykü ve afiş yarışması da düzenlenmiştir. Panel esnasında öğrencilerimizce üretilen her ürün (kısa film, animasyon vb.) sunulamadığı için tüm ürünler Okulumuz youtube kanalı ve instagram gibi sosyal medya mecralarından erişime açılmıştır.

Çalışmada emeği geçen LBU proje komisyonu başkanı müdür yardımcımız Fatma Serbes, görevli öğretmenlerimiz Betül Türkkuşu , Gülden Baran, Esin Gökbudak Uzun , Hatice Gürsoy Dolu, Ömer Yeşilyurt , Sedat Tezer ve S. Uğur Kaptan'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

YouTube linkimiz.

Mrt

Öğrencilerimiz ve danışman öğretmenimiz Bilge Emil, psiloloji alanında hazırladıkları projeleri ile Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finali sergisinde Türkiye finallerine gidebilmek için yarışıyor.

Okul müdürümüz Ünsal ÇOLAK, sergiyi 2. gününde ziyaret ederek öğrencilerimize ve öğretmenimize başarılar diledi.

4-7 Mart tarihlerinde arasında devam edeceklerdir sonunda Türkiye finalistleri belli olacak.

Mrt

Ortak okul projesi kapsamında  toplantıda alınan karar gereği 10. Sınıflarda planlanan çevrimiçi ders 01.03.2024 tarihinde zoom üzerinden GÖBAL Öğretmeni Melek AYDIN’ın ve ŞOYAL Öğretmeni Hatice GÜRSOY DOLU ’nun anlatımı ile gerçekleştirildi.

Dersin Sınıf Düzeyi:10. Sınıf

Dersin Konusu: Karışımlar/Çözünmüş Madde Oranını Belirten İfadeler (Kütlece ve Hacimce % Derişim)

Mrt

12/02/2024 pazatersi  saat 19:00 da Gazi Ömer Bey Anadolu lise ve Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu lisesi 11. Ve 12 . Sınıf öğrencilerine Sınava Hazırlık Motivasyonu konusunda seminer çalısması yapılmistir.

Semineri Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu lisesi rehber öğretmeni  Arzu Tanrıverdi ve Gazi Ömer Bey Anadolu lisesi rehber öğretmeni Mikail Baran ortak vermişlerdir.

Şbt

Ortak Okul projesi kapsamında ortak okulumuz, Gazı Ömer Bey Anadolu Lisesi ile beraber 19 Şubat 2024 tarihinde 8.50 de 9.siniflarla fizik dersinden iş konusu işlenmiştir. Etkileşimli öğrenmeyi hedefleyen derste her iki okulun öğrencileri derse aktif katılım sağladı.

Şbt

"Oyun Bağımlılığı Riski Olan Ergenlerde Dijital Oyun Algısının Metafor Aracılığı ile İncelenmesi" adlı proje çalışmalarıyla 11-F sınıfından İrem Y., Bengüsu Ebru S., ve Büşranur T. adlı öğrencilerimiz ve danışman öğretmenleri Bilge Emil, Tübitak 2204-A araştırma projeleri yarışmasında Ankara bölge sergisine davet edildiler. Bölge finallerinde Psikoloji alanında yarışacak olan ekibimize başarılar diliyoruz.

Şbt

ŞOYAL'de "Sosyal Sorumluluk Projeleri" kapsamında Bilim ve Teknoloji Kulübü olarak teknolojik atıkları toplayıp ülke ekonomisine katkı sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz.

Misyonumuz tüm öğrencilerimizin yakın çevresindeki elektronik atıkları daha sürdürülebilir bir dünya için temizlemektir.

Kulüp öğretmenlerimiz Ahmet Yaşar Cuğul,Sevgi Kaplan,Müdefire Akçekoce ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

ŞOYAL'de "Dilimizin Zenginlikleri" projesi çalışmaları devam ediyor. Okulumuz TDE, İngilizce ve Almanca zümre öğretmenlerimizin danışmanlığında öğrencilerimiz deyim ve atasözlerimizi anlatan maket ve görsellerden oluşan bir sergi düzenlediler. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında okulumuz TDE öğretmenleri tarafından deyim ve atasözlerimiz konulu tabu yarışması düzenlendi. Katılan öğrencilerimiz ve TDE öğretmenlerimiz S.Uğur Kaptan, Hatice Öksüz Han ve Mehmet Karaslan' a teşekkür ederiz.